top of page

Hur kan du lyckad med en livsstilsförändring?

Uppdaterat: 14 juli 2022

Visst har du nån gång bestämt dig för att börja träna, äta hälsosammare, sluta äta socker, ta en powerwalk innan frukost, gå och lägga sig i tid osv. Listan kan göras lång på förändringar man vill implementera i sitt liv för att bli en bättre och hälsosammare människa.


Oftast går man all in och börjar med allt samtidigt. Man orkar hålla i ett tag men sen är man på ruta ett igen.


En livsstilsförändring tar tid.

För att man ska lyckas kan det vara en idé att ta ett steg i taget och att sänka ribban.

Utgå från dig och din vardag. Vist kan man hitta inspiration från sociala medier med man får inte glömma att detta är ögonblicksbilder från individernas vardag och oftast med ett litet filter. En individ postar att de tagit en härlig morgonpromenad innan frukost, en annan postat en bild på sin hälsosamma lunch, en annan på sin viktnedgång. Det vår hjärna registrerar är att detta är EN person som har gjort allt detta och det är det vi försöker eftersträvar. Då har vi mycket att leva upp till och det är dömt att misslyckas.


Börja med en sak i taget och när det sitter som en del i din vardag börjar du med nästa förändring. Lista det du vill förändra, prioritera dom och ta en i taget.


En relativ enkel förändring som har stora hälsofördelar är att få in mer vardagsmotion. Man har länge pratat om att få in 10 000 steg på en dag och det är fortfarande ett relativt bra riktmärke. Så börja där.

Stegräknare finns på de flesta mobiler. Eller skaffa ett enklare aktivitetsarmband eller varför inte en traditionell stegräknare.

Ställ bilen lite längre bort från arbetsplatsen om du måste ha bilen? Ta trapporna, gå en liten omväg och vips så har du de där stegen på kontot.


Ta ett litet steg i taget och fortsätt din resa framåt mot dina mål.
20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page